Corona uitbraak

Adviezen t.a.v. de corona-uitbraak op dit moment (kan per dag veranderen dus blijf deze website volgen)

De uitbraak van het coronavirus in Nederland neemt serieuze vormen aan, we lopen in Nederland zo’n 3 weken achter op Italië . De situatie in Lombardije is erg zorgelijk, er overlijden veel patiënten, er liggen ook jonge patiënten op de intensive care-afdelingen. Op dit moment ga ik er vanuit dat 4% van personen met lichte klachten besmet is met het Covid-19 virus. Geen handen schudden, beter je handen wassen, zelf-quarantaine bij klachten en samenscholingsverbod is prima, want zo vertraag je de piekgolf van de epidemie.
Mijn advies is dan ook binnen te blijven en alleen voor boodschappen naar buiten te gaan de komende 1-3 weken.

Er is vanuit de veiligheidsregio aan de huisartsen geadviseerd patiënten met luchtwegklachten, maar ook patiënten met hevige buikklachten in combinatie met luchtwegklachten weg te houden van de huisartsenpraktijken.

Dit betekent voor U indien U serieuze luchtwegklachten (evt. met buikklachten gecombineerd) heeft, met koorts en griepverschijnselen (spierpijnen, algehele malaise) de praktijk moet BELLEN. De assistente geeft dit vervolgens aan mij door waarop ik U terug zal bellen om in te schatten hoe ziek U bent.
Indien U weinig benauwd bent moet U in thuisisolatie uw klachten uitzieken, goede hygiëne naar uw huisgenoten is belangrijk; handen wassen en 1,5 meter afstand bewaren.
Indien ik inschat dat U beoordeeld moet worden wordt dat of in een speciale afdeling van het HAGA ziekenhuis of thuis bij U gedaan (door een speciale visite-dokter van de huisartsenpost).

Wij zullen de komende 1-3 weken alle niet-urgente consulten afzeggen/verplaatsen naar een latere datum. Onze verpleegkundige zal de chronische patiënten (diabetes en bloeddruk) tel adviseren en een nieuwe afspraak plannen.

Leest U svp ook de adviezen op thuisarts.nl